>
Józsa Árnyékolástechnika - Minőség. Választék. Szakértelem.
English
RedőnyNapellenzőAlumíniumzsalúziaKülső naphálóReluxaRolettaSávrolóSzalagfüggönySzúnyoghálóAblakfólia 
Nyitóoldal / Alumíniumzsalúzia

Alumíniumzsalúzia

Motorizáció

Alumíniumzsalúzia motorizációja

Somfy motorizáció

Az Cégünk az európai piacvezető Somfy cég 5 év garanciával rendelkező 230 V-os motorizációs termékeit forgalmazza.
Amennyiben még a tervezés stádiumában, vagy a lakás (ház-) felújítása során időben döntenek a motorizált zsalúziák telepítéséről, a zsalúziamotor vezetékeinek kiépítése nem okozhat gondot és ez a költséghatékonyabb megoldás.
Ha ilyen mértékű falvéséssel járó munkára már nem nyílik lehetőség, vagy nagyobb komfortra vágynak célszerű rádióvezérlésű rendszert telepíteni.
Vezetékes rendszerű motorizációnál a zsalúziamotor és a vezérlések között vezeték kiépítése szükséges. Az elektromos előkészítésnél a kapcsoló tervezett helyéig és a kapcsolótól a zsalúziáig 4x1mm2-es vezetékre van szükség. A legtöbb esetben célszerű a lakásban egyébként már használt, vagy tervezett kapcsolócsalád erre alkalmas tagját alkalmazni a zsalúzia vezérléséhez is. Amennyiben a Somfy kapcsolók mellett döntenek, zsalúziánként egy süllyeszetett kivitelű, speciálisan a lamellás árnyékolók működtetéséhez tervezett Inis Uno VB vagy a két zsalúzia külön vezérlését egy kapcsolóban biztosító Inis Duo VB, illetve a falon kívüli Inis Keo alkalmazható.
Az általunk használt Somfy J4 WT motorok fordulatszáma 25 ford/perc, teljesítményfelvétele 90-130 W. Ezeknek az új fejlesztésű motoroknak mindkét végállása elektronikusan állítható és több motor is működtethető egy kapcsolóval.
Ahhoz, hogy a zsalúzia motoros működtetése rádióhullámú rendszerrel történjen a Somfy J4 RTS motorokat alkalmazzuk, melyek  beépített rádióvevővel rendelkeznek. A rádiós rendszer lényegesen kevesebb falvéséssel és vezetékezéssel egyszerűen, gyorsan telepíthető és a rádiós távirányító használata nagyobb kényelem- és komfortérzetet nyújt. Az elektromos előkészítésnél a zsalúziáig 3x1mm2-es kábel telepítendő. A vezérlési frekvencia 433,42 MHz.
A zsalúziamotor a beépített rádióvevő segítségével kommunikál a rádiós adókkal pl. a távirányítóval vagy a programórával. A távirányítók egy- (Telis 1), öt- (Telis 4+1)  vagy akár 16 csatornás kivitelben állnak rendelkezésre, a fel-stop-le gombok megnyomásával adják ki a mozgatási parancsot a motornak. A stop (my) gomb programozásával lehetőség nyílik egy tetszőleges köztes pozíció meghatározására is. Lamellás árnyékolóknál, így az alumíniumzsalúziánál is alkalmazható a billentő funkcióval ellátott Telis Modulis, illetve fényérzékelő megléte esetén a Telis Soliris Modulis távirányító.

 

Royaltech motorizáció

Cégünk a német gyártósorokon Kínában készülő Royaltech 230 V-os motorokat is forgalmazza 2 év garanciával.
Amennyiben még a tervezés stádiumában, vagy a lakás (ház-) felújítása során időben döntenek a motorizált zsalúziák telepítéséről, a zsalúziamotor vezetékeinek kiépítése nem okozhat gondot és ez a költséghatékonyabb megoldás. Ha ilyen mértékű falvéséssel járó munkára már nem nyílik lehetőség, vagy nagyobb komfortra vágynak célszerű rádióvezérlésű rendszert telepíteni.

Vezetékes rendszerű motorizációnál a zsalúziamotor és a vezérlések között vezeték kiépítése szükséges. Az elektromos előkészítésnél a kapcsoló tervezett helyéig és a kapcsolótól a zsalúziáig 4x1mm2-es vezetékre van szükség. A legtöbb esetben célszerű a lakásban egyébként már használt, vagy tervezett kapcsolócsalád erre alkalmas tagját alkalmazni a zsalúzia vezérléséhez is. Amennyiben a Somfy kapcsolók mellett döntenek, zsalúziánként egy süllyeszetett kivitelű, speciálisan a lamellás árnyékolók működtetéséhez tervezett Inis Uno VB vagy a két zsalúzia külön vezérlését egy kapcsolóban biztosító Inis Duo VB alkalmazható.

E motorokat az univerzális rádióvevővel tesszük rádiós vezérlésűvé (távirányíthatóvá). A rádiósított Royaltech zsaluzia motorok alkalmazása esetén a rádióvevőt kétféle üzemmódba lehet programozni. Az egyik lehetőség a folyamatos működtetés. Ebben az esetben a fel- vagy le irány megnyomásakor egyből elindulnak a lamellák a végállásig, tehát ha dőlésszöget szeretnénk állítani, akkor azt csak a stop gomb megnyomása után tudják eszközölni. A másik üzemmód a léptető üzemmód. Ebben az esetben a fel- vagy le irány megnyomásakor a motor csak addig működik, amíg a gombot nyomva tartják, így könnyen lehet dőlésszöget állítani. A fel- vagy le gomb 3 másodpercnél hosszabb idejű nyomva tartása esetén elindul a zsaluzia a végállásig.

Az általunk használt Royaltech ZK motorok fordulatszáma 26 ford/perc, teljesítményfelvétele 131-152 W.

 

Tovább a Somfy zsalúzia motorizáció árlistához

Tovább a Royaltech zsalúzia motorizáció árlistához

Merre tovább?


Tájékozódjon a gyakori kérdések segítségével!Kérjen írásos árkalkulációt!

Tekintse meg árlistánkat!Látogasson el bemutatótermünkbe!

További megrendelőink


VT-Transman Kft.


Kat-Vill Bt.


AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt.


C. SERVICE Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.


Gépgyártó és Lemezmegmunkáló Kft.


> tovább a referenciákhoz
  

Képgaléria

Alumíniumzsalúzia

Alumíniumzsalúzia, Józsa Lamello típus, szürke színű 82 mm-es lamellákkal, RAL 7038-as védőlemezzel   Alumíniumzsalúzia, Józsa Lamello típus, fehér színű 82 mm-es lamellákkal, RAL 9003-as védőlemezzel   Alumíniumzsalúzia, Józsa Lamello típus, szürke színű 82 mm-es lamellákkal, RAL 7038-as védőlemezzel   Alumíniumzsalúzia, Józsa Lamello típus, fehér színű 82 mm-es lamellákkal
 

Betűméret   
Megbízóink, munkáinkról

"Kiváló anyagok, csúcstechnológia, profi csapat - munkám során hétről-hétre találkozom ezekkel a Forma-1-ben. Otthonomban pedig mindezt a Józsa és Társa Árnyékolástechnika redőnyei jelentik. Forma-1-es minőség - amelyet csak ajánlani tudok!"
Szujó Zoltán
riporter, műsorvezető
> további megbízóink
Közületi referenciáinkból

Rubin Zrt.

> tovább a referenciákhoz
© Józsa Árnyékolástechnika
Nyitóoldal   |   Impresszum   |   Linkcsere-partnereink   |   Oldaltérkép
Diractor 3.0 Pro tartalommenedzsment-rendszer (CMS) ACT International - honlapkészítés / weblapkészítés