>
Józsa Árnyékolástechnika - Minőség. Választék. Szakértelem.
English
RedőnyNapellenzőAlumíniumzsalúziaKülső naphálóReluxaRolettaSávrolóSzalagfüggönySzúnyoghálóAblakfólia 
Nyitóoldal / Napellenző / Napellenző-motorizáció

Napellenző

Napellenző-motorizáció – Termékismertető

 

 

A ház hangsúlyos pontján lévő terasz az egyik legkedveltebb hely. Akár egyedül, akár barátaival ül ki, itt egyszerre érvényesülnek a kint és a bent tartózkodás előnyei (jó levegő, napfény, tér, kényelem, védelem, intimitás). Az otthon automatizálásának köszönhetően a terasz még kellemesebbé tehető. A motoros napellenző, a távirányító, az időjárás-érzékelők, a fűtés és a világítás használatával már három évszakban élvezheti az eddig csak nyári tartózkodási helyként szolgáló teraszát!
A Somfy napellenző vezérlő rendszerek kényelmet és egyben biztonságot adnak Önnek és napellenző­jének.
Szélben a Somfy Eolis és Soliris vezérlések ideális megoldást nyújtanak: a napellenző automatikus betekerésével megvédik azt az időjárási viszontagságoktól, de a fényérzékelő­nek köszönhető automatikus mozgatások a betörőt is megtéveszthetik távolléte idején.
Cégünk az európai piacvezető gyártó Somfy cég 5 év garanciával rendelkező napellenző motorizáció­s termékeit forgalmazza vezetékes (fali kapcsolós) vagy rádiós (távirányítós) kivitelben. A nagy múltú és megbízható francia gyártó mellet cégünk a német minőségbiztosítás mellett Kínában készülő Royaltech motorokat és vezérléseket is forgalmazza.

Vezetékes rendszerek

Vezetékes rendszerű motorizációnál a napellenzőmotor­ok és a vezérlések között vezeték kiépítésére van szükség a motorhoz, ill. a motortól a kapcsolóig. A legtöbb esetben célszerű a lakásban egyébként már használt, vagy tervezett kapcsolócsalád erre alkalmas tagját alkalmazni kapcsolóként a napellenző vezérléséhez is.
Amennyiben még a tervezés stádiumában, vagy a lakás (ház-) felújítása során időben döntenek a motorizált napellenző telepítéséről, a motor vezetékeinek kiépítése nem okozhat gondot (elektromos előkészítési útmutatónk alapján) és ez a költséghatékonyabb megoldás.
Amennyiben ilyen mértékű falvéséssel járó munkára már nem nyílik lehetőség vagy nagyobb komfortra vágynak célszerű rádióvezérlésű napellenzőt telepíteni.

 

Rádióhullámú rendszerek

 

A rádiós napellenző­-vezérlési rendszer falvésés és vezetékezés nélkül egyszerűen és gyorsan telepíthető, és a rádiós távirányító használata nagyobb kényelem- és komfortérzetet nyújt. Ahhoz, hogy a motoros napellenző működtetése rádióhullámú rendszerrel történjen, csak a motort kell a 230 V-os hálózatra kötni elektromos előkészítési útmutatónk alapján. 
A motor a napellenző ­tengelyében helyezkedik el, így külön helyet nem foglal. A motor a beépített rádióvevő segítségével kommunikál a rádiós távirányítóval, a központi kapcsolóval vagy a programórával. A távirányítón Ön a ki-stop-be gombok megnyomásával adja ki a mozgatási parancsot a motor­nak. Az automatizált napellenzők kényelmét és biztonságát egyaránt szolgálják, miközben megkímélik Önt a napellenző (nagy méreteknél esetleg) fáradságos kezelésétől. Védelmet nyújthat a betörők ellen, ha motorizált napellenzőjüket szél-, vagy szél- és fényérzékelővel rendelik meg, mivel ezek használatával lakottnak tűnik otthonuk akkor is, ha éppen nem tartózkodik ott senki. 
Újdonság a Somfy hősugárzó modul beépített Modulis Receiver RTS-sel napellenzőhöz, mely 16 m2-nyi területen belül komfortos hőérzetet biztosít. Az infravörös sugárzásnak köszönhetően 96%-os hatásfokkal melegíti a közelében tartózkodókat és nem a levegőt, hanem az emberi testet melegíti. A teljes komforthoz járul a Somfy 5 spotlámpás világító modulja, a beépített rádióvevővel rendelkező Lighting Modulis Receiver RTS. Mind a fűtés, mind világítás a Modulis távirányítóval fokozatmentesen állítható, így a kívánt hő- és fényviszonyokat Ön tetszése szerint szabályozhatja.

 

A napellenző kezelése kézi és motoros működtetés együttes lehetőségével

A fali kapcsolós és a távirányítós motorok alapkivitelben csak elektromos mozgatással működtethetők. A gyakran felmerülő igényre, hogy esetleges áramkimaradás idején is biztonságosan kezelhető legyen a napellenző, a kézi és motoros működtetést egyaránt lehetővé tévő ún. NHK napellenzőmotort javasoljuk. E technikai megoldás - akár vezetékes, akár rádiós kivitel - mindazt "tudja" amit a motorizált alapváltozat, de a motoros mozgatás mellett e napellenzők kézi működtetéssel is kezelhetők, ami praktikus vihar esetén, amennyiben megszűnik az áramellátás, a napellenző azonban kiengedett állapotban van. A kézi vészműködtetés hajtókarral (kurbli) működtethető,  a csak manuális működtetésű napellenzőknél ismert módon.

Tekintse meg a választásban segítséget nyújtó összehasonlító táblázatunkat!

A motorizációs termékek árai a megrendelő által - elektromos előkészítési útmutatónk alapján - kialakított elektromos hálózatba történő bekötés és üzembehelyezés árát tartalmazzák.

Cégünk az 5 év garanciával rendelkező Somfy, továbbá a 2 év garanciás Royaltech motorizációs termékeket forgalmazza.

Merre tovább?


Látogasson el bemutatótermünkbe!Tekintse meg képgalériánkat!

Vegye igénybe online vevő­szolgálatunkat!Kérjen írásos árkalkulációt!

Töltse le termékismertetőinket!Tájékozódjon a gyakori kérdések segítségével!

További megrendelőink


Honesty Kft.
Textil szalagfüggöny

Algotech Magyarország Kft.
Textil szalagfüggöny

Defense Service Kft.
Alumíniumredőny

Novo Nordisk Hungária Kft.
Textil szalagfüggöny, vászonroletta

Nu Skin Enterprises Magyarország Kft.
Textil szalagfüggöny

> tovább a referenciákhoz
  

Képgaléria

Napellenző-motorizáció

Somfy Telis 4 Pure RTS távirányító   Somfy Telis 4 Patio RTS távirányító   Somfy Telis 1 Pure RTS távirányító   Somfy Eolis Sensor RTS szélérzékelő
 

 


Betűméret   
Árajánlatkérés
Kérje részletes árajánlatunkat, melyet munkatársunk általános esetben 1 munkanapon belül elküld Önnek.
>részletek
Megbízóink, munkáinkról

"A Józsa és Társára könnyű volt rátalálni, a több száz napellenzőponyva közül viszont már nehezen tudtam választani. Örülök, hogy a nagy kínálatnak köszönhetően az egyéniségemnek megfelelő napellenzőket találtam."
Szabó Győző
színész
> további megbízóink
Közületi referenciáinkból

Noja 1 Profi Kft
Alumíniumredőny

> tovább a referenciákhoz
Infovonal
Érdeklődjön infóvonalunkon:
(1) 445-2807

>részletek
© Józsa Árnyékolástechnika
Nyitóoldal   |   Impresszum   |   Linkcsere-partnereink   |   Oldaltérkép
Diractor 3.0 Pro tartalommenedzsment-rendszer (CMS) ACT International - honlapkészítés / weblapkészítés